Zoeken

Polisario veroordeelt Marokkaanse kandidatuur voor VN-Veiligheidsraad

22 oktober 2011 - 12:00 - Marokko

©

Het Polisario houdt voor immoreel en ongepast de kandidatuur van Marokko bij de VN-Veiligheidsraad voor de periode 2012-2013. Dit komt omdat Marokko geen deel meer uitmaakt van de Afrikaanse Unie sinds 1984 en dat deze in juni unaniem Mauritanië en Togo als kandidaten heeft opgegeven om Gabon en Nigeria te vervangen.

"Marokko bezet de Sahara illegaal, schendt er de mensenrechten en is er in open conflict met het Polisario. Het zou dus oneerlijk zijn dat het land in de VN-Veiligheidsraad zit, terwijl het Sahara conflict op het agenda van deze raad staat", aldus Ahmed Boukhari, vaste vertegenwoordiger van het Polisario bij de VN, dinsdag aan het Spaans persagentschap EFE.

In een brief aan de Algemene Vergadering van de VN, zegt Ahmed Boukhari ook dat de toekenning van een zetel aan Marokko, een onbalans zou produceren in de onderhandelingen over de Sahara.

De Algemene Vergadering van de VN moet vrijdag vijf landen benoemen om Bosnië, Brazilië, Gabon, Libanon en Nigeria, wiens mandaten op 31 december eindigen, te vervangen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team