Zoeken

Silvio Berlusconi voor de justitie in de "Rubygate" zaak

16 januari 2011 - 17:30 - Wereld

©

De jonge Marokkaanse prostituee Ruby, die Silvio Berlusconi in oktober vorig jaar had beschuldigd haar seksueel te hebben misbruikt voor haar 18, duikt terug op in Italië.

Deze zaak, genaamd de "Rubygate" zaak in Italië, is terug van actualiteit sinds vrijdag in Milaan, na de gedeeltelijke opheffing van de immuniteit van Berlusconi door het Constitutionele Hof.

Ditmaal gaat het niet over de seksuele relaties tussen de jonge vrouw en Berlusconi, maar over de interventie van de Italiaanse premier om Ruby, Karima el Mahroug van haar echte naam, uit de gevangenis te halen. De jonge prostituee, aangehouden voor diefstal, werd op tussenkomst van Berlusconi in mei 2010 vrijgelaten. Om haar vrij te krijgen had Silvio Berlusconi geclaimd dat Ruby de nicht was van president Hosni Mubarak.

Het is tijdens deze aanhouding, dat Ruby zou hebben gesproken over haar erotische avonden met Berlusconi in een particuliere woning in de buurt van Milaan toen ze slechts 17 jaar was.

Silvio Berlusconi, die alle relatie met Karima el Mahroug ontkent, spreekt van een politieke manipulatie georkestreerd door rechters die hem proberen te doen aftreden.

Bladna.nl