Zoeken

Servië ontkent weigering visa aan Marokkaanse sporters

5 december 2021 - 16:20 - Wereld

Servië-weigering-visum-marokkanen.jpg

De Servische ambassade in Rabat heeft berichten ontkend dat zij visa zou hebben geweigerd aan leden van de sportclub Ain Sebaa die moesten deelnemen aan het internationale handbalkampioenschap in Belgrado.

In een antwoord aan Bladi.net verklaarde de Servische ambassade in Rabat dat zij geen visa weigerde aan Marokkaanse handbalspelers. De ambassade verklaarde dat zij op 15 november was benaderd door een delegatie van een Marokkaanse handbalschool, die om informatie over de visumprocedure had gevraagd en deze dan per e-mail had toegezonden. Zij vestigde de aandacht op de tijd die nodig is om een visum voor Servië te verkrijgen.

Lees ook: Servië weigert visum aan Marokkaanse sporters

De Marokkaanse delegatie zou op 27 november 2021 naar Belgrado afreizen en de visumprocedure neemt gewoonlijk tussen de 15 en 20 dagen in beslag. De ambassade zegt de visumaanvragen op 22 november 2021 te hebben ontvangen. Daarom was het al te laat om ze te verwerken.

Lees ook: Marokkaanse worstelaars verdwijnen tijdens WK in Servië

Wat de tussenkomst van de Secretaris-Generaal van het ministerie van Jeugd en Sport betreft, verzekert de Servische Ambassade dat zij door geen enkele ambtenaar van het ministerie, noch van Servische, noch van Marokkaanse zijde, werd gecontacteerd.
 "De ambassade hoopt dat de sportuitwisselingen in de toekomst zullen toenemen. Servië hecht groot belang aan de betrekkingen met het Koninkrijk Marokko, en de ambassade steunt de samenwerking tussen beide landen van harte. Vooral op het gebied van cultuur en sport, die in belangrijke mate bijdragen tot de toenadering tussen beide volkeren en landen", zo luidt de conclusie van het antwoordrecht.

Bladna.nl