Zoeken

Seksuele voorlichting op school noodzakelijk in Marokko

18 september 2014 - 21:49 - Gemeenschap

©

Seksuele voorlichting moet in Marokkaanse scholen worden onderwezen. Dat verklaarde gynaecoloog Nadia Meziane tijdens de presentatie van een onderzoek over erectiestoornissen deze week.

Voor het onderzoek werd met 202 vrouwen gesproken over hun seksuele gewoontes. 45% van deze vrouwen vertelden dat hun partner met erectiestoornissen kampt, en 13% met ernstige erectiestoornissen.

Deze aandoeningen hebben meestal een medische oorzaak zoals diabetes, hart-en vaatziekten, hypertensie, depressie, roken of alcohol. Zo bleek dat 24 ondervraagde vrouwen partners hebben die aan diabetes lijden, 18 aan hypertensie, 5 hebben hartproblemen en 6 zijn depressief. Bovendien heeft 2% een partner met alcoholproblemen.

Seksuoloog Khadija Alami Mchachi stelde in een gesprek met TelQuel dat het tijd is om het taboe rond erectiestoornissen te doorbreken omdat het impact ervan op de samenleving steeds voelbaarder wordt. De angst om erover te praten leidt volgens haar tot een gebrek aan begrip en tederheid tussen man en vrouw. De vrouw voelt zich nutteloos, wordt zelf depressief en ervaart in sommige gevallen moeilijkheden om zwanger te worden.

Voor gynaecoloog Nadia Meziane is het dus echt tijd voor onderwijzing en voorlichting over seksualiteit. Dit zou ook "mannen moeten helpen om vrouwen niet meer enkel als lustobjecten te beschouwen".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team