Zoeken

Marokko opgeschud door seksuele chantage bekende Marokkanen

5 mei 2014 - 21:16 - Marokko

©

In Marokko zorgt het recente seksschandaal waarbij drie studenten uit Oued Zem bekende Marokkanen chanteerden met naakte foto’s, voor heel wat opschudding.

Nieuwe feiten werden door de media gepubliceerd. In totaal werden 63 slachtoffers gemeld. Een politieagenten betrokken bij het onderzoek vertelde aan Cairo Portal dat met de gegevens die werden verzameld "het mogelijk is om een pornografische zender te starten". Overdreven of niet?

De verdachten vroegen gemiddeld 300 euro per slachtoffer. Een van de slachtoffers vertelde dat hij dit bedrag 42 keer had betaald. Een andere beweert 85.000 dirham aan de jongeren te hebben gegeven om de zaak stil te houden.

Een van de drie verdachten verklaarde dat hij had besloten om bekende mensen te chanteren na een kijkje in het Marokkaanse wetboek van strafrecht. Hij ontdekte toen dat hij maximaal 3 maanden gevangenis riskeerde. Voor hem was het dus een manier om rijk te worden zonder al te veel risico’s te nemen.

Volgens een bron van het Hof van beroep van Kenitra zijn de slachtoffers van verschillende nationaliteiten. De meest bekende zou een voormalige bondscoach zijn. Tot de slachtoffers behoren ook beroemde Botola-spelers, imams van de islamitische zender Iqraa, een Tunesische journalist van de Britse tv-zender BBC, artsen, ingenieurs en ondernemers uit de Verenigde Arabische Emiraten, Saudi-Arabië, Bahrein, Koeweit en Qatar, en zelfs een gewone student aan de Universiteit van Kenitra.

De manier waarop de drie verdachten te werk gingen was zeer simpel. Zij deden zich op internet voor als jonge meisjes en vroegen na enkele gesprekken aan de slachtoffers, om zich voor hun webcam uit te kleden. Daarna legden ze de beelden vast en chanteerden ze er de slachtoffers mee.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team