Zoeken

Marokkaanse schoolmeisjes staan op tegen seksuele intimidatie op straat

9 april 2014 - 19:30 - Gemeenschap

©

Vier schoolmeisjes uit Meknes hebben besloten om weerstand te bieden tegen de alledaagse seksuele intimidatie op straat in Marokko. Samen gaan ze voor ’No more Zine Manchoufouch’.

Nidal Azhari, 19, nam samen met drie vriendinnen het besluit om zich niet meer te laten doen door mannen die hen beledigen wanneer ze weigeren in te gaan op hun ongewenste seksuele voorstellen.

Op 21 maart rond 16 uur werden Nidal samen met zes vriendinnen op een ongepaste manier aangesproken door een man voor hun middelbare school in Meknes. De meisjes vroegen hem om wat meer respect waarop de man hen uitschold en met stenen bekogelde. Hamza, een schoolvriend van de meisjes, kwam tussenbeide maar de man stapte een winkel binnen en kwam even later terug met een stok. Hamza werd geslagen. Een docent van hun school greep in en wist de gemoederen te bedaren.

De geschokte meisjes lieten het hier echter niet bij zitten. Vier van hen stapten naar de dokter voor een medisch onderzoek en deden aangifte bij de politie. Ook de dader diende een klacht in tegen Hamza, zonder melding te maken van zijn geschil met de schoolmeisjes.

Een dag later werd de verdachte gearresteerd en aangeklaagd voor mishandeling en geweld. Hij moet woensdag voor de rechter verschijnen en riskeert tot 2 jaar gevangenis.

Op Facebook legt Nidal uit waarom ze de man wil laten veroordelen. Zij wil dat de zaak een voorbeeld wordt voor alle slachtoffers van seksuele intimidatie op straat. "We zullen pleiten en vechten tot Saïd (hun belager) de waarden van het leven en het respect opnieuw leert. Wij zullen niet langer zwijgen, we zullen ons hoofd niet meer buigen! No more ’Zine Manchoufouch!"

Update 20 april 2014

De man die Nidal Azhari en haar vriendinnen had lastiggevallen is op woensdag 16 april tot zes maanden gevangenisstraf veroordeeld.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team