Zoeken

Schoonheidsgeheimen van Marokkaanse vrouwen

15 juni 2015 - 23:30 - Gemeenschap

©

Marokkaanse vrouwen staan wereldwijd bekend om hun schoonheidsrituelen. Een van de meest beroemde schoonheidsmiddelen is zonder twijfel arganolie. Maar vrouwen in Marokko kennen veel meer natuurlijke recepten. Ontdekking!

1- Zwarte zeep: deze zeep, ook wel bekend als Savon Noir, is niet alleen in Marokko maar ook in de rest van Afrika populair. Deze zeep is rijk aan vitamine E en is een antimicrobieel middel.
 
2- Groene muntthee: het is dé energiedrank van de Marokkanen. Het zit vol antioxidanten die littekens en rimpels helpen voorkomen. Het bevat ook cafeïne en is dus een gezond alternatief voor het kopje koffie in de ochtend.

3- Wekelijkse massages: Marokkaanse vrouwen gaan wekelijks naar de hamam waar ze worden vertroeteld en gemasseerd met essentiële oliën zoals arganolie om de bloedcirculatie te verbeteren en de huid te zuiveren.
 
4- Rozenolie: Marokkaanse vrouwen gebruiken verse rozenblaadjes om diverse schoonheidsproducten te maken, waaronder het bekende rozenwater, dat een reinigend en tonifiërende werking heeft op de huid. Marokkaanse rozenolie wordt beschouwd als een van de beste essentiële oliën om de huid te kalmeren en te verlichten.
 
5- Ghassoul of rhassoul: Marokkaanse vrouwen gebruiken natuurlijke klei als masker voor het gezicht. Groene klei heeft een reinigend effect en wordt ook gebruikt als exfoliant voor het lichaam.
 
6- Crèmeparfum: Marokkaans vrouwen ruiken steeds lekker dankzij crèmeparfum die lokaal wordt gemaakt. Deze parfum wordt in kleine doosjes van alle kleuren verkocht en blijft de hele dag zitten. Marokkaans crèmeparfum bevat bovendien geen alcohol en kan jaren worden bewaard.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team