Zoeken

Studentes gearresteerd en aangeklaagd om jurk in Marokko

25 juni 2015 - 20:33 - Gemeenschap

©

Na de jacht op homoseksuelen en de anti-bikini actie wordt Agadir opnieuw opgeschud door een zedenzaak. Twee jonge vrouwen werden gearresteerd omdat ze een jurk droegen.

De jonge vrouwen werden net voor de Ramadan op een markt in Inezgane omringd door handelaars vanwege de jurken die ze droegen. Een politiepatrouille die zich in de buurt bevond greep in en bevrijdde de meisje.

Verrassend is dat de twee studentes vervolgens naar het politiebureau werden meegenomen waar ze werden gehoord en de nacht in een politiecel doorbrachten. Later kregen de jonge vrouwen te horen dat ze waren aangeklaagd voor "schending van de goede zeden" en dat ze op 6 juli terecht zullen staan.

De zaak zorgt voor groot protest van mensenrechtenverenigingen in de regio. Zij oordelen dat de fundamentele principes en vrijheden die door de Grondwet worden gegarandeerd, worden geschonden. Een petitie werd op internet gestart om het einde van de gerechtelijke procedure tegen de twee vrouwen te eisen. Betogingen werden gepland buiten de rechtbank van Inzegane en advocaten gaan de meisjes gratis verdedigen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team