Zoeken

FIFA over Marokkaanse elftal: "Schitterende Marokkanen"

21 november 2021 - 11:20 - Sport

©

Zes wedstrijden, zes overwinningen. De Atlas Leeuwen hebben een onberispelijke prestatie geleverd tijdens de groepsfase van de kwalificaties voor de Wereldbeker van Qatar 2022. Deze prestatie van de nationale ploeg is de FIFA niet ontgaan. De Wereldvoetbalbond feliciteert bondscoach Vahid Halilhodzic en zijn team.

De FIFA kopt "Schitterende Marokkanen", om het succes van de Atlas Leeuwen bij de kwalificatie voor het WK-2022 in Qatar te beschrijven. Met zes overwinningen in zes wedstrijden was Marokko de enige ploeg in de tweede ronde die de maximale score haalde.

Lees ook: WK-kwalificatie: selectie Marokko bekend, Ziyech en Mazraoui niet opgeroepen

Bovendien kregen de Atlas Leeuwen slechts één doelpunt tegen, terwijl ze er 20 scoorden. "Een resultaat dat bondscoach Vahid Halilhodzic enorm zal verheugen, sinds zijn aantreden in 2019 heeft hij slechts één keer een nederlaag geleden", schrijft de FIFA op haar website.

Lees ook: Marokko wint kwalificatiewedstrijd met gemak van Guinee

Met evenveel wedstrijden als overwinningen eindigden Achraf Hakimi en zijn teamgenoten als eerste in Groep I met 18 punten. Marokko hoopt te winnen in de play-offs en zal het in maart moeten opnemen tegen één van de gekwalificeerde landen, namelijk Egypte, Mali, Kameroen, de Democratische Republiek Congo of Ghana.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team