Zoeken

Schietpartij Marrakech was afrekening Mocro-maffia om 200 kilo cocaïne

30 mei 2018 - 13:20 - Marokko

©

De schietpartij in Marrakech waarbij op 2 november vorig jaar een student geneeskunde werd doodgeschoten, was een afrekening tussen drugsbendes in Nederland na de diefstal van 200 kilo cocaïne.

Al Massae bericht dat in 2012, een lading van 200 kilo cocaïne door het doelwit, bekend als "Mous", was gestolen van "Melek El Mawt", de opdrachtgever. Beide zijn bekend in het Marokkaans-Nederlands drugscircuit.

Mous, de eigenaar van het café La Crème waar de schietpartij plaatsvond, verdween met de drug en vestigde zich in Marrakech. Hij gebruikte het geld van de gestolen cocaïne om het café en meerdere eigendommen in de rode stad te kopen.

Melek El Mawt (de engel des doods), wist hem uiteindelijk terug te vinden en stuurde de twee daders van de schietpartij op hem en zijn familieleden af. De twee huurmoordenaars vergisten zich echter van doelwit en schoten Hamza Chaib (26), student geneeskunde en zoon van de voorzitter van het Hof van Beroep in Beni Mellal, dood.

Melek El Mawt, die nog steeds wordt gezocht, beloofde 10 miljoen euro voor wie Mous zou vermoorden. De daders van de schietpartij in Marrakech misten echter hun doel en werden kort na de schietpartij door de Marokkaanse politie opgepakt.

Reageer op Facebook

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team