Zoeken

Veel schade na rellen in regio Agadir

16 oktober 2016 - 23:10 - Marokko

©

In het Marokkaanse Sidi Bibi nabij Agadir zijn eerder deze week rellen uitgebroken. Dat gebeurde naar aanleiding van het besluit van de autoriteiten om illegaal gebouwde woningen te slopen.

Volgens Houcine Oulhous, lokale verantwoordelijke van de mensenrechtenvereniging AMDH in Agadir, hebben bewoners tijdens de verkiezingscampagne zonder toestemming woningen gebouwd. De autoriteiten waren volgens de activist op de hoogte maar weigerden tijdens de campagne in te grijpen.

Eerder deze week kwam daar echter verandering in. De verkiezingen zijn voorbij, de winnaars bekend en er is dus geen reden meer om dergelijke woningen toe te staan….

Toen de autoriteiten het bevel gaven om de woningen te slopen probeerden de bewoners hen tegen te houden, wat tot gewelddadige rellen leidde. Ruim 500 mensen probeerden bij de gemeentehuis te gaan protesteren maar ze werden tegengehouden door een tiental minibusjes met politiemannen.

Er vielen volgens Oulhous meerdere gewonden en er werd veel schade aangericht. Meerdere auto’s en bussen werden in brand gestoken en bankkantoren en kleine winkels vernield. Ook werd een overheidsgebouw in brand gestoken, de nationale weg door de bewoners geblokkeerd en het bureau van de gendarmerie omsingeld. Achttien mensen werden gearresteerd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team