Zoeken

Deelname Saoedische vrouw aan Miss Univers zorgt voor opschudding

28 april 2024 - 16:00 - Wereld

©

Een Saoedische vrouw wil meedoen aan Miss Univers 2024. Dat zou een primeur zijn voor het conservatieve land, waar vrouwen tot voor kort niet eens zonder abaya naar buiten mochten of auto mochten rijden.

Rumy al-Qahtani, een mannequin uit Riyad, kondigde haar kandidatuur eind maart aan op sociale media. De organisatie van Miss Univers ontkende dat ze was geselecteerd, eraan toevoegend dat er "momenteel een rigoureus selectieproces" aan de gang is om een ​​kandidate voor Saoedi-Arabië te vinden.

Lees ook: Marokkaanse toekomstige Miss Frankrijk?

De deelname van Saoedi-Arabië aan de missverkiezing zou passen bij het streven van het land om een ​​moderner imago te promoten en toeristen en investeerders aan te trekken.

Al-Qahtani beweert dat ze door de organisatie van Miss Univers is benaderd om mee te doen. Ze zegt dat ze al aan verschillende missverkiezingen in het Midden-Oosten en Europa heeft deelgenomen.

De Saoedische mannequin heeft in haar eigen land te maken gehad met kritiek, met name nadat ze zich in het Saudische vlag had gehuld. "Er waren negatieve reacties", zegt ze, maar ze voegt toe dat "veel sporters op dezelfde manier met de vlag van het land op de foto gaan."

Ondanks de kritiek moedigt haar moeder haar aan om door te gaan. "Ik zeg haar altijd dat ze moet doorgaan en dat ze een lange weg heeft afgelegd voor een Saoedische vrouw", zegt Fawzia Ayed. "Rumy heeft veel meisjes aangemoedigd."

Lees ook: Jihan Hadji, Marokkaanse kandidate Miss Elite World (foto’s)

De beslissing over de deelname van Saoedi-Arabië aan Miss Univers 2024 zal "zeer, zeer binnenkort" worden genomen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team