Zoeken

Saoedische prins schenkt zomerverblijf aan Lalla Meryem

12 oktober 2014 - 20:02 - Marokko

©

Kroonprins Salman Bin Abdulaziz van Saoedi-Arabië heeft zijn zomerse residentie op het strand van Jbila in Tanger aan Prinses Lalla Meryem geschonken.

Een bron van de Saoedische koninklijke familie vertelde aan Vanitalis dat de 78-jarige Kroonprins zijn zomerverblijf aan Lalla Meryem, zus van Koning Mohammed VI, heeft geschonken "uit blijk van waardering voor de goede samenwerking tussen de twee landen".

De Saoedische prins had het verblijf onlangs zelf gekocht voor een kleine 2,5 miljoen euro aan voormalige Spaanse Premier Felipe González. De residentie beslaat ruim een half hectare en is gelegen aan het strand van Jbila, een privé gebied aan de kust van Tanger.

Nog steeds volgens de Spaanse krant wordt het zomerverblijf momenteel verbouwd en uitgebreid. Er komen onder meer hogere buitenmuren om nieuwsgierige ogen weg te houden.

Update 15 oktober 2014

Kroonprins Salman Bin Abdulaziz ontkent zijn residentie in Tanger aan Lalla Meryem te hebben geschonken. De Koninklijke familie van Saoedi-Arabië gaat volgens de lokale krant Sabq de Spaanse krant Vanitalis vervolgen.

Update 4 november 2014

Ook Lalla Meryem heeft de informatie via haar advocaat ontkend. De informatie heeft volgens de raadsman de reputatie van de Marokkaanse prinses geschonden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team