Zoeken

Lalla Meryem ontkent villa te hebben gekregen van Saoedische prins

4 november 2014 - 21:16 - Marokko

©

Na de Saoedische kroonprins Salman Bin Abdulaziz heeft ook Prinses Lalla Meryem de informatie ontkend over een luxueuze residentie die ze zou hebben gekregen.

Het Spaanse tijdschrift Vanitatis had medio oktober een artikel gepubliceerd over het geschenk van Salman Bin Abdulaziz aan de zuster van Koning Mohammed VI.

Vanitatis schreef toen dat de Saoedische kroonprins, een residentie in Tanger, die hij zelf onlangs had gekocht van de voormalige Spaanse premier Felipe González, aan prinses Lalla Meryem had geschonken uit blijk van waardering voor de broederlijke banden tussen Marokko en Saoedi-Arabië.

In een brief gepubliceerd door hetzelfde tijdschrift, schrijft de advocaat van Lalla Meryem dat de "Prinses nooit een stuk grond van 500 vierkante meter in Tanger heeft gekregen van Prins Salman van Saoedi-Arabië, noch in de vorm van een donatie, noch via een huurovereenkomst, noch op een andere manier". De raadsman vervolgt: "de in het artikel genoemde gronden werden niet aan Lalla Meryem geschonken". Volgens hem werd de informatie gepubliceerd zonder dat het gecontroleerd werd.

Bovendien, schrijft de advocaat van Lalla Meryem, dat deze "valse informatie" de reputatie van de prinses schendt.

Door de grote drukte rond deze zaak in Saoedi-Arabië, heeft kroonprins Salman Bin Abdulaziz vorige week besloten een aanklacht in te dienen tegen het tijdschrift.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team