Zoeken

Sanaa Akroud doneert organen aan wetenschap

30 oktober 2022 - 15:00 - Cultuur

©

De Marokkaanse actrice, regisseuse en filmmaakster Sanaa Akroud, heeft aangekondigd dat ze heeft besloten haar lichaam te doneren aan de wetenschap.

Met haar besluit treedt Akroud in de voetsporen van de Egyptische actrice Ilham Chahine. Ze deelde op Instagram een handgeschreven document waarin ze zich engageert om haar lichaam te doneren voor onderwijs- en onderzoeksdoeleinden. Het besluit van Sanaa Akroud werd met bewondering en respect onthaald door haar fans, volgers en collega-artiesten, schrijft Hibapress.

Lees ook: Sanaa Akroud onthult voor het eerst haar leeftijd

"Ik, Sanaa Akroud, heb zojuist een document ondertekend om mijn lichaam na mijn dood te doneren om mensen te helpen die organen nodig hebben. De donatie van het lichaam aan de wetenschap is noch een modetrend, noch een gril, maar een vitale noodzaak waarvoor meer inspanningen geleverd moeten worden om het bewustzijn hierover te vergroten." Verder zei ze dat het doneren van je lichaam aan de wetenschap een burgerschapsdaad is en een oproep om levens te redden.

Lees ook: Orgaandonorschap nog taboe in Marokko

Sanaa Akroud benadrukt verder dat "de donatie van het lichaam aan de wetenschap een handeling is die door de Islam wordt aangemoedigd en door de Marokkaanse wet met precisie en efficiëntie wordt geregeld, via een gedetailleerd en geavanceerd juridisch arsenaal dat de actie van begin tot eind organiseert. Een moderne gezondheidsinstelling met ervaring op dit gebied heeft de leiding over deze materie".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team