Zoeken

Tarik Radi keert Marokko de rug toe en kiest voor Algerije

18 mei 2021 - 17:40 - Sport

©

De in België geboren spits Tarik Radi van het Rode Duivels U18-team heeft Marokkaans-Algerijnse ouders. Hij had daarom de mogelijkheid om de kleuren te verdedigen van drie landen: België, Algerije of Marokko.

Benaderd door de sportleiders van de drie landen, moest de superspits een keuze maken die volgens hem rekening moest houden met zijn diepste aspiraties en zijn liefde voor het gekozen land. Maar Tarik Radi aarzelde lang alvorens te beslissen bij welk nationaal team hij zijn internationale carrière wilde beginnen. De 18-jarige aanvaller heeft nu eindelijk een beslissing genomen. De keuze was moeilijk omdat hij moest kiezen tussen zijn vaderland en het land waar hij opgroeide. Volgens sommigen zou België een legitieme keuze geweest zijn, maar Tarik Radi kon zijn Noord-Afrikaanse afkomst niet negeren.

De jonge speler is in België geboren uit Noord-Afrikaanse ouders en heeft daar het grootste deel van zijn leven doorgebracht. Hij heeft daar een professionele carrière genoten bij zijn club KRC Genk en ook zijn familie en vrienden bevinden zich daar. Toen hij de knoop moest doorhakken, koos Radi voor Algerije, meldt het dagblad Fennec Football. Hij verklaarde dat hij zeer gehecht blijft aan België, maar altijd al voor de nationale ploeg van Algerije heeft willen spelen.

Gezien zijn uitzonderlijke carrière, probeerde de directie van de Rode Duivels hem over te halen om voor hen te kiezen, tevergeefs. Tarik Radi heeft ook toegegeven dat hij een gesprek heeft gehad met de Marokkaanse voetbalbond. "Ik ben onlangs benaderd door de toezichthouder van de FRMF, met het oog op een oproep voor de nationale ploeg onder 20 jaar". Een aanbod dat de speler afwees omdat zijn hart enkel klopt voor het Algerijnse team. "De FRMF drong aan op de herkomst van mijn twee ouders, maar ik heb bekrachtigd dat ik voor 100% Algerijn ben. Ik wil erop wijzen dat ik vooralsnog niet ben benaderd door de Algerijnse voetbalbond."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team