Zoeken

Spanje gaat doorgang wereld-Marokkanen faciliteren

25 juni 2020 - 18:30 - Marokkanen in het buitenland

©

Marokko heeft besloten om de zomeroperatie "Marhaba 2020" voor wereld-Marokkanen die de vakantie in het koninkrijk komen doorbrengen, te annuleren vanwege de coronavirus pandemie. Spanje belooft als gevolg daarvan de doorgang van Marokkaanse reizigers te vergemakkelijken.

Arancha Gonzalez Laya, Spaanse minister van Buitenlandse zaken, heeft in een gesprek met radio Onda Cero laten weten dat Spanje bereid is om wereld-Marokkanen die naar Marokko willen, te begeleiden, zodra Rabat de grenzen heropend. "Het is een uitzonderlijke zomer. Als er burgers zijn die via Spanje willen reizen zullen we de situatie zonder probleem kunnen beheren.", aldus de bewindsvrouw.

Volgens Laya zijn er "nauwe contacten" met Marokko over de annulering van de zomeroperatie en de komst van wereld-Marokkanen deze zomer. Ook zouden er meerdere gesprekken zijn geweest met Nasser Bourita, Marokkaanse minister van Buitenlandse zaken, om alle mogelijke opties te bespreken en voor te bereiden.

Arancha Gonzalez Laya loofde tevens de aanpak van Marokko in de strijd tegen het coronavirus en het besluit van Rabat om de grenzen dicht te houden. Volgens haar gaat het om een "verantwoordelijk besluit" gezien de epidemiologische situatie in de wereld.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team