Zoeken

Saida kwam uit Marokko met baby: "Als ik de taal niet spreek, blijft alles moeilijk"

15 maart 2022 - 17:00 - Marokkanen in het buitenland

©

Eindhoven nodigt haar kwetsbaarste inwoners uit op een roadshow om aan de slag te kunnen gaan met hun verlangens, interesses en capaciteiten. De bijeenkomsten zijn met name gericht op mensen die niet meegenieten van de golf van voorspoed, dankzij onder meer Brainport Eindhoven, die zich steeds meer ontpopt als motor van de Nederlandse economie. Een van de begunstigden is de Marokkaanse Saida Elazery.

De gemeente Eindhoven heeft met WIJeindhoven, het Participatiebedrijf en het Werkgelegenheidsteam, mensen uitgenodigd die een uitkering hebben vanuit de Participatiewet.

Lees ook: Haagse Asma maakt voedselbank van haar huis

Het wijkcentrum ’t Slot op het Kastelenplein stroomde op vrijdag vol met mensen die aan de slag kunnen gaan met hun verlangens, interesses en capaciteiten. "Voor sommigen is dat een betaalde baan, voor anderen is koffie schenken in het verzorgingshuis al een flinke stap," zegt Yasin Torunoglu, wethouder participatie, in het Eindhovens Dagblad. De inwonersbijeenkomst begint met een kennismaken met organisaties in de stad, gevolgd door een wandeling door de wijk om te ontdekken wat er allemaal wordt georganiseerd.

Saida Elazery kwam een jaar geleden met haar baby vanuit Marokko in Eindhoven wonen. De deelneemster aan de bijeenkomst vertelt in het Engels dat ze informatie heeft gekregen over een online cursus Nederlands. "Daar ben ik blij mee, want als ik de taal niet spreek, blijft alles moeilijk. Nu behelp ik me met Google Translate." Ze studeerde sociologie in Marokko en werkte in Nederland in een restaurant. In de toekomst wil ze graag mensen in Eindhoven helpen.

Lees ook: Appeltje van Oranje-genomineerde YCL bouwt mee aan sterkere Marokkaans-Nederlandse gemeenschap

Projectleider Patrick van de Nieuwenhof van WIJeindhoven is tevreden met de roadshow. "Het is laagdrempelig en heeft niet de sfeer van een verplichting die de gemeente je oplegt. We willen duidelijk maken dat het vooral leuk is om mee te doen in de samenleving."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team