Zoeken

Sahara: VS herbevestigt steun aan Marokko

24 november 2023 - 10:00 - Wereld

©

Matthew Miller, woordvoerder van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken, heeft de steun herbevestigd van Washington aan het Marokkaanse autonomieplan voor de Sahara, dat als "realistisch" en "geloofwaardig" wordt beschouwd.

"We blijven het autonomieplan van Marokko als serieus, geloofwaardig en realistisch beschouwen en als een van de mogelijke benaderingen om te voldoen aan de aspiraties van het volk van de Westelijke Sahara", verklaarde Miller, geciteerd door Europa Press.

Lees ook: Plaagt Algiers Rabat met voormalige voetballers?

De Amerikaanse verantwoordelijke benadrukte ook de steun van de Verenigde Staten aan de inspanningen van de speciale gezant van de Verenigde Naties voor de Sahara, Staffan de Mistura, en riep hem op om zijn acties te "intensiveren" om een "duurzame en waardige" oplossing voor dit conflict te bereiken.

Lees ook: Algerije start exploitatie ijzermijn Tindouf ondanks verdrag met Marokko

De woordvoerder van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken verduidelijkte dat Washington geen "bilaterale contacten" heeft met het Polisario Front. Hij voegde eraan toe dat de Amerikaanse ambassadeur in Algerije, Elizabeth Moore Aubin, enkel deelnam aan een "door de VN georganiseerde bezoek" aan de Tindouf-kampen in Algerije. "De Verenigde Staten zijn ’s werelds grootste donor aan internationale humanitaire inspanningen, inclusief onze steun aan het vitale werk van VN-agentschappen in Tindouf", lichtte hij toe.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team