Zoeken

Sahara-Tweets van Trump verkocht voor 90.000 dollar

28 april 2021 - 10:40 - Wereld

©

Hoewel Donald Trump nog altijd wordt geweerd op Twitter, worden zijn gearchiveerde Tweets online verkocht. Zo zijn er al enkele tweets over de Amerikaanse erkenning van de Marokkaanse soevereiniteit over de Sahara opgekocht. Het nieuwe systeem NFT, is gebaseerd op blockchain-technologie, en maakt het mogelijk om de oude Tweets met crypto-valuta aan te kopen.

Sinds januari 2021 is Trump verbannen van het sociale medium Twitter voor zijn Tweets in aanloop naar de bestorming van het Capitool. Het medium zelf heeft alle berichten van Trump verwijderd, maar de website Drumpfs heeft screenshots van de Tweets van de voormalige president van de Verenigde Staten omgezet in NFT’s (Non-Fungible Tokens).

"De NFT is een unieke weergave van een echt goed. Dit kan een ’digitale tweeling’ worden genoemd, die uniek en uitwisselbaar is. Voor een bepaald object genereren we een soort unieke digitale identificatie die we kunnen kopen of verkopen", vertelt de Marokkaanse blockchainspecialist Badr Bellaj aan de website Mondafrique.

Nu de Tweets van Trump zijn omgezet in NFT’s kunnen ze met crypto-valuta zoals Ether worden aangekocht. Een anonieme koper, met het pseudoniem "Niobig", heeft al drie van de Tweets over de Marokkaanse Sahara gekocht. De aankoop is gedaan op het platform OpenSea en heeft de koper 40 ether gekost, wat overeen komt met een bedrag van 90.000 dollar.

Bladna.nl