Zoeken

Oud Ajax-ster spoort Ziyech aan om naar Barça te gaan

25 januari 2023 - 23:00 - Sport

©

Na een prachtig WK en een beslissende prestatie voor zijn club, heeft de Marokkaanse international Hakim Ziyech nog steeds moeite om een impact te maken bij de Blues. De voormalige Nederlandse spits Ruud Gullit moedigt hem aan om op zoek te gaan naar een club die hem beter kan waarderen.

Ruud Gullit is niet de eerste die Ziyech adviseert een andere club te zoeken. Vóór hem deden anderen een beroep op de Atlas Leeuw om zijn geluk te beproeven bij een club die zijn vaardigheden erkent. Zijn avontuur bij de Blues heeft zijn moeilijke momenten gehad, vooral tijdens de aanwezigheid van oud-coach Thomas Tuchel.

Lees ook: Moet Hakim Ziyech boeten voor slechte prestaties Chelsea?

Ruud Gullit zegt dat Ziyech niet bij Chelsea hoort en geen schuld heeft aan de slechte behandeling die hij daar heeft gekregen. Hij ziet hem wel spelen voor een club als Barcelona na zijn succes op het WK. Hij gelooft dat Ziyech het talent heeft om het te maken in een team dat speelser en technischer is dan Chelsea. "Ik denk dat hij het goed zou doen in Spanje. Ik heb de indruk dat hij in Engeland nooit het niveau heeft gehaald dat hij bij Ajax had. Ik zou hem graag in Spanje zien. Hij kan de top bereiken. Hij zou ook heel goed passen in het team van Barcelona".

Lees ook: Chelsea wil vertrek Hakim Ziyech

Gullit merkt op dat Ziyech zich meer voldaan voelt als hij buiten Chelsea speelt. "Zoals Ziyech voor Marokko speelt, heb ik hem nooit voor Chelsea zien spelen. En het is niet alleen zijn schuld. Ik denk dat Chelsea hem soms op posities heeft gezet die niet bij hem passen. Hij moet alleen op de rechtervleugel spelen," aldus de voormalige winnaar van de gouden bal.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team