Zoeken

Royal Air Maroc moet vluchten omleiden naar Maastricht

16 juli 2022 - 16:20 - Economie

©

Nieuwe beperkingen die de autoriteiten op Amsterdam Schiphol opleggen dwingen Royal Air Maroc en andere luchtvaartmaatschappijen om vluchten die vertrekken van of aankomen op Amsterdam Schiphol Airport, om te leiden naar Maastricht Airport.

"Vanwege extra beperkingen die de autoriteiten op Amsterdam Schiphol Airport en omliggende luchthavens opleggen, worden onze oorspronkelijk geplande vluchten AT850 en AT851 van/naar Amsterdam tussen 16 juli en 10 augustus 2022 overgeplaatst naar Maastricht Airport," meldt Royal Air Maroc in een bericht op sociale media. De Marokkaanse luchtvaartmaatschappij geeft ook aan dat na deze datum een nieuwe oplossing zal worden ingevoerd als de situatie aanhoudt.

Lees ook: Royal Air Maroc genoodzaakt vluchten naar Rotterdam te verplaatsen

Klanten die door deze verandering getroffen worden zullen een sms of e-mail ontvangen als ze hun contactgegevens bij de boeking hebben opgegeven. De Marokkaanse luchtvaartmaatschappij deelt ook mee dat klanten via de website van Royal Air Maroc de status van hun vlucht kunnen controleren.

Lees ook: Koning Mohammed VI geeft vandaag een toespraak

Het is niet de eerste keer dat Royal Air Maroc zich genoodzaakt ziet oorspronkelijk geplande vluchten van en naar Amsterdam Schiphol te verplaatsen. Vorige week verplaatste de luchtvaartmaatschappij haar AT850 en AT851 vluchten van Casablanca naar Amsterdam (in beide richtingen) naar Rotterdam Airport voor de periode 7-21 juli, na een besluit van de Amsterdamse luchthavenautoriteiten om het aantal vluchten en passagiers dat van Schiphol aankomt en vertrekt te beperken.

Bladna.nl