Zoeken

Veel kritiek op Royal Air Maroc door bagageprobleem

2 juli 2019 - 19:30 - Marokko

©

Royal Air Maroc heeft in de afgelopen dagen een stortvloed aan kritiek over zich heen gekregen vanwege de slechte diensten van de luchtvaartmaatschappij.

Vooral de staking van het personeel van de bagage-afhandelaar op de Mohammed V luchthaven in Casablanca zorgt voor lange uren wachten voor de reizigers.

Tientallen klanten van de groep hebben door de staking hun bagage verloren, anderen moesten uren wachten op hun spullen. In sommige gevallen werden ook vluchten uitgesteld of volledig geannuleerd zonder dat de passagiers op voorhand werden gewaarschuwd.

Gedupeerde passagiers hebben via sociale media hun verhaal gedeeld. Tussen 60 en 70 bagages zouden sinds het begin van de staking zijn verloren. Andere passagiers melden dat ze na 5 uur vertraging te horen kregen dat hun vlucht simpelweg niet zou vertrekken.

Royal Air Maroc schuift de fout op de bagage-afhandelaar General Private Interim (GPI) die zijn deel van het contract niet eert. GPI stelt in conflict te zijn met het personeel en geen oplossing te hebben. Verschillende bronnen melden dat het personeel staakt omdat het bedrijf de overuren niet betaalt zoals in hun contract staat.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team