Zoeken

Staking bagage-afhandelaar luchthaven Casablanca gedaan

6 juli 2019 - 12:00 - Marokko

©

Na acht maanden staking hebben de verschillende betrokken partijen eindelijk een sociaal akkoord ondertekend met het personeel van de bagage-afhandelaar op de Mohammed V luchthaven in Casablanca.

De staking van het personeel van het bedrijf GPI maakte de situatie maandenlang erg moeilijk op de luchthaven van Casablanca.

Royal Air Maroc behoort tot de vele luchtvaartmaatschappijen die door de staking tientallen klachten binnenkregen van reizigers die ontevreden waren over de behandeling van hun bagage. Zelfs de ambassadeur van Groot-Brittannië in Marokko sprak zijn ongenoegen uit op de sociale media.

De overeenkomst met het personeel van GPI werd ondertekend door de gouverneur van Nouaceur, het regionaal agentschap van werkgelegenheid, RAM Handling, de directie van de luchthaven van Casablanca, luchthavenbeheerder ONDA, het UMT vakbond en het bedrijf GPI.

Volgens Al Massae voorziet het akkoord een verhoging van 15% van de lonen van het personeel van GPI alsook betere werkomstandigheden, sociale voordelen en conflictbemiddeling op het werk.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team