Zoeken

Noodkreet kind uit Douar Tamarnoute gaat viraal (video)

19 januari 2021 - 14:00 - Marokko

©

De jonge Abdessalam deed vorige week een noodkreet vanuit de met sneeuw bedekte bergen van douar Tamarnoute. Zijn bericht liet internetgebruikers niet onberoerd.

Via een video die vorige week op Facebook werd gepost, zette Abdessalam met de noodoproep zijn douar in de provincie Azilal in de schijnwerpers en kwamen er ook duizenden internetgebruikers in actie op het web. "Help ons alstublieft! De sneeuw omringt ons aan alle kanten! De kou raakt onze douar. We hebben het te koud. We hebben kleren, dekens, alles nodig," zei hij.

Kifache bezocht naar Abdeslam en ontmoette zijn familie. Een van hen vertelde dat hij niet eens afwist van de noodkreet van het kind. "Ik heb alleen een gewone telefoon en ik heb geen Facebook-account. Abdessalam gebruikte de smartphone van zijn neef om de video te filmen en uit te zenden".

Zodra het bericht werd gepubliceerd, kwam sociale mediagebruikers in actie en terwijl Kifache haar verslag deed, reageerde een vereniging op de oproep door dekens en warme kleding uit te delen in het dorp. Genoeg om een ​​tiental gezinnen te helpen om zich te beschermen tegen de ijskoude winter. Maar er is nog veel meer nodig om zulke afgelegen plaatsen uit hun winter-isolement te halen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team