Zoeken

Roemeense president decoreert Marokkaanse inlichtingendienst

15 december 2023 - 09:00 - Wereld

©

Yassine Mansouri, directeur-generaal van de Marokkaanse buitenlandse inlichtingendienst (DGED), heeft in Boekarest de hoogste Roemeense onderscheiding ontvangen, de Orde van de Ster van Roemenië, in de rang van Grootofficier.

Deze prestigieuze onderscheiding, uitgereikt door de Roemeense president Klaus Werner Johannis, erkent de "uitzonderlijke bijdrage van de DGED aan de bevordering van de regionale veiligheid en de ontwikkeling van de betrekkingen met de Roemeense inlichtingendienst", meldt Barlamane.

Lees ook: Marokko levert cruciale veiligheidsexpertise voor Olympische Spelen 2024 in Parijs

Het presidentieel decreet nr. 1365 van 6 november 2023, gepubliceerd in het officiële Roemeense Staatsblad op 9 november 2023, bekroont de Marokkaanse inlichtingendienst voor zijn rol bij het verijdelen van verschillende terroristische plannen en aanslagen in Europa en daarbuiten. De ceremonie vond plaats op 11 december in Boekarest.

De Orde van de Ster van Roemenië is een van de hoogste officiële civiele onderscheidingen in Roemenië. Deze benadrukt de belangrijke rol die Marokko speelt op het gebied van regionale veiligheid en de effectieve samenwerking tussen het koninkrijk en Roemenië in inlichtingen- en veiligheidskwesties.

Lees ook: Abdellatif Hammouchi als superster ontvangen in Tanger (foto’s)

Recentelijk hebben zowel de Roemeense premier Marcel Ciolacu als minister van Buitenlandse Zaken Luminita Odobescu de vruchtbare veiligheidssamenwerking tussen de inlichtingendiensten van beide landen geprezen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team