Zoeken

Rizlen Zouak vs Gisele Moreira: MMA-rematch eindelijk gepland

25 september 2023 - 21:00 - Sport

©

De voormalige Frans-Marokkaanse judokampioene Rizlen Zouak, die nu actief is in de MMA, zal het opnemen tegen de Braziliaanse Gisele Moreira in een rematch tijdens een speciaal evenement.

Rizlen Zouak keert terug naar de ring. De rematch tegen de geduchte Braziliaanse Gisele Moreira (12-5-0) staat gepland voor 15 december 2023 in het Palais des Sports Marcel Cerdan in Levallois (Frankrijk) als onderdeel van het Ares 18-evenement. De inzet van dit duel is de eerste Ares bantamgewicht titel.

Lees ook: Marokkaanse Rizlen Zouak slaat tegenstandster knockout in 27 seconden (video)

Zouak werd geboren op 14 mei 1986 in Beaune uit een Franse moeder en een Marokkaanse vader. Ze komt uit een familie van vechters. Haar grootvader van moederszijde was een Engels bokser en verschillende van haar ooms beoefenden Grieks-Romeins worstelen. Op 6-jarige leeftijd ontdekte ze judo, een discipline die ze jarenlang beoefende. De Frans-Marokkaanse werd driemaal Afrikaans judokampioene (2012, 2013 en 2015).

Lees ook: Sarah Moussaddak verliest op knockout van Tiffany van Soest

In 2016 maakte Zouak de overstap naar MMA. "Ik kende deze sport niet. Toen ik video’s zag, vond ik het leuk. Vóór de Olympische Spelen van 2016 ging ik naar de sportschool voor mijn fysieke voorbereiding. Ik keek naar de jongens die trainden en ik was meteen verkocht. Ik leerde MMA door te observeren, mijn hersenen namen spontaan de verschillende technieken in zich op," vertelde ze aan Terrafemina. Het volgende jaar schakelde ze haar tegenstander, de Zuid-Afrikaanse Jacqualine Trosee, in 30 seconden uit op knockout. Haar volgende uitdaging is Gisele Moreira, die haar in december 2021 knockout sloeg tijdens de Ares FC 2.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team