Zoeken

Riyad Mahrez, Algerijnse held, Marokkaanse trots

18 juli 2019 - 19:20 - Sport

©

Riyad Mahrez, aanvoerder van het Algerijns elftal, presteert uitstekend op de Afrika Cup 2019 in Egypte. De voetballer wordt als een held beschouwd in zijn land, maar is ook een trots in Marokko, waarvan zijn moeder afkomstig is.

De 28-jarige vleugelspeler heeft eveneens de Franse nationaliteit en speelde vier seizoenen voor Leicester City in Groot-Brittannië. Hij vertrok vorig jaar naar Manchester City en komt sinds 2014 uit voor Algerije.

Zijn keuze voor Algerije was bedoeld als een eerbetoon aan zijn overleden vader die ervan droomde hem in Algerijns elftal te zien spelen. Sinds de dood van zijn vader wordt Mahrez overval door zijn moeder vergezeld. Ze was zelfs aanwezig toen hij zijn contract met Manchester City tekende.

Samen met Leicester City was Mahrez de eerste Arabische en Afrikaanse speler die het kampioenschap van Engeland won. Dat was in 2016. Hij speelde tevens vijftig wedstrijden met het Algerijns elftal, scoorde twaalf doelpunten en maakte twintig assists. Vrijdag wordt hij ook op het veld verwacht om met Algerije de finale van de Afrika Cup 2019 tegen Senegal te spelen. In Marokko wordt geduimd voor een overwinning van het buurland.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team