Zoeken

Marokkanen woedend op Riyad Mahrez (video)

15 mei 2020 - 18:00 - Sport

©

De Algerijnse international Riyad Mahrez heeft een blunder begaan tijdens een live op Instagram. Hij verklaarde dat Marokkanen Algerijnen niet graag hadden.

Zijn uitspraken gingen in korte tijd viraal op sociale media en zorgden voor veel controverse in Marokko. Riyad Mahrez wordt ervan beschuldigd "Marokkanen niet in zijn hart te dragen".

De aanvaller van Manchester City nam deel aan een live interview met Smaïl Bouabdellah, journaliste bij beIn Sports. Hij sprak onder meer over de overwinning van het Algerijns elftal op de Afrika Cup 2019.

Volgens de 29-jarige Fennec zijn Marokkanen "slechte verliezers" en waren ze helemaal niet blij met de overwinning van het Algerijns elftal op het Afrikaans kampioenschap. "Denk je dat Marokkanen echt wilden dat we zouden winnen? Tunesiërs misschien een beetje. Maar Senegalezen, Kameroeners... het is niet omdat ze ons niet graag hebben maar gewoon omdat we veel lawaai maken.", aldus Mahrez.

"De overwinning is van ons, van de Algerijnen, niet van de Marokkanen. Iedereen was tegen ons en de Marokkanen zagen ons niet graag winnen. Onze overwinning beviel hen niet.", vervolgde de aanvaller.

In Marokko wordt kwaad gereageerd op de uitspraken van Mahrez. In het koninkrijk waren de wedstrijden van Algerije massaal gevolgd en steunden de Marokkanen het buurland openlijk. De overwinning van Algerije werd zelfs uitbundig gevierd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team