Zoeken

Ritueel-wasser Mourad waarschuwt jongeren voor afrekeningen (video)

12 april 2022 - 21:00 - Wereld

©

Ritueel-wasser en YouTuber Mourad Baddaou, wast overleden moslims volgens de voorschriften van de Islam. Op zijn wastafel hebben ook al jongens en mannen gelegen die door liquidatie aan hun einde zijn gekomen. Hij wil andere jongeren behoeden voor dit lot en maakt er daarom YouTube-filmpjes over.

Nadat de dood is vastgesteld, volgt bij een islamitische uitvaart een rituele wassing. Moslims geloven dat hun lichaam schoon moet terugkeren naar hun schepper. De Slotervaartse Mourad Baddaou vertelt dat de kist daarna zo snel mogelijk naar de moskee wordt gebracht voor het gebed van de overledene. Daarna volgt de begrafenis. "Voor sommige moslims is dat een islamitische begraafplaats in Nederland, voor anderen juist in het land van herkomst", zegt Mourad aan ATV.

Soms liggen er op zijn wastafel jongens uit het criminele circuit die geliquideerd werden. Mourad vindt dat verschrikkelijk en wil daarom graag andere jongeren behoeden voor deze dood door kogels. Dat doet hij met eigenwijze filmpjes op social media.

Mourad is naast deze rituele wassingen ook nog actief op verschillende domeinen met zijn Stichting Najiba, vernoemd naar zijn zus die in 2012 overleed aan de gevolgen van kanker. Hij helpt onder meer mensen in arme gebieden van Marokko, alleenstaande moeders en weeskinderen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team