Zoeken

Dit zijn de rijkste mannen van Marokko

18 april 2016 - 22:30 - Economie

©

Forbes heeft zijn nieuwe ranking van rijkste mannen in de Arabische wereld gepubliceerd. De ranking kent wat Marokkaanse miljardairs betreft weinig verandering ten opzichte van vorig jaar.

Met een geschatte fortuin van 1,9 miljard dollar is Othman Benjelloun opnieuw de rijkste man van Marokko. Toch daalde zijn fortuin met 400 miljoen dollar vergeleken met vorig jaar.

Minister Aziz Akhannouch van Landbouw en Visserij is de tweede Marokkaan in de ranking met een fortuin van 1,3 miljard dollar. De zakenman is actief in verschillende sectoren zoals aardolie, gas en chemische producten. Zijn vrouw, Salwa Idrissi Akhannouch, staat aan het hoofd van de Morocco Mall in Casablanca, één van de grootste winkelcentra van Afrika.

Wijlen Miloud Chaabi staat niet in de nieuwe ranking. De Marokkaanse miljardair overleed afgelopen weekend. Hij stond vorig jaar op de 34e plaats in de Forbes-ranglijst.

Verrassend is dat zoals elk jaar, Koning Mohammed VI niet in de ranking staat. Zijn fortuin wordt nochtans geschat op ruim 1,5 miljard euro.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team