Zoeken

Mocro maffia leider Ridouan Taghi in Dubai opgepakt

16 december 2019 - 21:04 - Wereld

©

Ridouan Taghi is maandag in Dubai gearresteerd. Het kopstuk van de Mocro maffia werd door zowel Nederland als Marokko gezocht en wordt als één van de meest gevaarlijke criminelen ter wereld beschouwd.

De arrestatie van Taghi vond in een villa in Dubai plaats dankzij een nauwe samenwerking tussen de politie in Nederland en Dubai. Volgens het Openbaar Ministerie zal hij over enkele weken aan Nederland worden uitgeleverd. Of dat ook echt gebeurt is echter niet zeker. Nederland heeft namelijk geen uitleveringsverdrag met Dubai, Marokko wel...

Taghi (41) wordt al jarenlang gezocht voor zijn betrokkenheid bij meerdere liquidaties in Nederland en internationale cocaïnesmokkel. In Marokko wordt hij ook voor de schietpartij in het café La Crème in Marrakech gezocht. Zijn broers zitten sinds de schietpartij, waarbij de zoon van een rechter werd doodgeschoten, in de gevangenis in Marokko.

Nederland had een honderdtal rechercheurs op de zaak gezet. Er werd al maanden vermoed dat Taghi zich in Dubai schuilhield en door Iran werd beschermd.

Said Razzouki, rechterhand van Taghi, is nog altijd voortvluchtig. Ook tegen hem lopen meerdere internationale arrestatiebevelen en worden meerdere van zijn familieleden in Marokko vastgehouden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team