24 december 2024 - 16:20 - Wereld
La Grande Table Marocaine, het bekroonde restaurant van hotel Royal Mansour in Marrakech, opent tijdelijk haar deuren in de Franse Alpen. Van 8 tot 16 januari 2024 kunnen gasten van het luxe hotel Les Airelles Courchevel genieten van typisch Marokkaanse gerechten.
Het restaurant, eigendom van Koning Mohammed VI en onder leiding van sterrenchef Hélène Darroze, staat bekend om zijn verfijnde Marokkaanse keuken. Op het menu staan onder andere koninklijke pastilla, kreefttajine, lamsbout mechoui, medjoul dadels uit Zagora en sinaasappelsalade met saffraan uit Taliouine. "Een ware onderdompeling in de Marokkaanse cultuur", meldt BFMTV.
Lees ook: Royal Mansour: Koning Mohammed VI’s ambitie voor Marokkaanse luxe
Gasten kunnen ook kiezen voor het vijf gangen menu ’Rihla’, wat ’reis’ betekent in het Arabisch. Dit menu bevat een selectie van de meest iconische gerechten van La Grande Table Marocaine. "De Marokkaanse kookkunst gaat een dialoog aan met de Savoie in deze gastronomische ervaring die een exotische touch geeft aan het prestigieuze skioord", aldus het medium. Een culinaire reis door Marokko, een samensmelting van Marokko en de Savoie.
Zorgen om dodelijke weg in Noord-Marokko
Emirati kroonprins richt holding op in Marokko
Moulay Hassan in Tanger, ook Lalla Salma verwacht
Ihattaren kiest definitief voor Marokko boven Nederland
Hakim Ziyech met moeder, Nayef Aguerd en Kurt Zouma in Marrakech
Nieuwe metaalvondsten in Marokko: koper, goud en zilver
Spanje vreest verlies Sebta en Melilla
Marokkaanse Sahara: nu ook Rusland?
Miss Univers en Marokkaanse verloofde: afrekening op Instagram
Algerije beschuldigt Marokko van "stelen" couscous
Meer dan derde Belg heeft buitenlandse roots
Marokkaanse courgette nekt Europese boeren
Gedwongen tot huwelijk in Marokko, daarna tot seks: Ariane’s strijd
Verplichte cursus voor Marokkanen vóór aankomst in Vlaanderen