Zoeken

Zware rellen in België na dood Adil (19)

12 april 2020 - 18:50 - Wereld

©

Adil was pas 19 jaar. Hij kwam vrijdag om het leven bij een achtervolging met de politie in Brussel. Hij zou met zijn scooter tegen een politievoertuig zijn geknald.

Volgens getuigen zou Adil echter met zijn scooter door een auto van de Koban Virtus, de buurtpolitie van de zone Brussel Zuid, zijn aangereden en niet andersom. Een onderzoek is aan de gang.

Adil was met zijn scooter en een vriend in Anderlecht toen een politiepatrouille die de lockdown moest doen respecteren hen opmerkte. Adil probeerde aan een controle te ontsnappen waarop de achtervolging werd ingezet.

De tiener raakte zwaargewond en overleed enkele uren later aan zijn verwondingen. Zijn dood zorgde voor onvrede en leidde tot gewelddadige rellen op zaterdag en in de nacht van zondag.

Tijdens de rellen werden politievoertuigen met stenen bekogeld en zelfs beschoten. Twee agenten raakten gewond, één door een steen en een tweede door een molotovcocktail. Ook werd een tankwagen in brand gestoken, wapens gestolen en meerdere politiewagens vernield.

Een vijftigtal jongeren namen aan de rellen in de wijk Peterbos deel. Honderd agenten van de zone Brussel Zuid werden ter plekke gestuurd om de relschoppers uiteen te drijven. 43 jongeren werden gearresteerd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team