Zoeken

België: ontroerend bericht van oom Adil, die bij een achtervolging omkwam

13 april 2020 - 14:40 - Wereld

©

De wijk Kuregem in het Belgische Brussel werd tijdens het weekend opgeschud door gewelddadige rellen als gevolg van het overlijden van de 19-jarige Adil tijdens een achtervolging met de politie.

In een bericht op sociale media heeft de oom van de overleden tiener tot kalmte opgeroepen en gevraagd om voor Adil te bidden.

"Ik ben Adil’s oom, moge hij in vrede rusten. Ik vraag jullie om te stoppen met de vernielingen, alsjeblieft. We voelen ons al niet goed, we zijn in rouw, slecht in ons hart. Stop alsjeblieft met alles te breken en domme dingen te doen. In herinnering van Adil, bid voor hem en laat de justitie haar werk doen."

Zo klonk het bericht van de oom van Adil. Het bericht werd in het Frans en het Arabisch op sociale media en op Snapchat gedeeld.

Adil overleed vrijdag na een achtervolging met de buurtpolitie van Brussel Zuid. Er lopen twee versies over het ongeval. Volgens de politie botste Adil met zijn scooter op een politiewagen. Getuigen houden echter vol dat de jongeman door de agenten werd aangereden. Hij raakte zwaargewond en overleed iets later.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team