Zoeken

Het regent 100 dollar bankbriefjes in Marrakech

16 juli 2019 - 19:20 - Marokko

©

Twee vrouwen afkomstig uit sub-Sahara Afrika zijn in Marrakech door de politie gearresteerd voor bezit van vals geld, fraude en oplichting.

Een filmpje van de twee vrouwen die tientallen bankbriefjes van 100 dollar op straat gooiden werd in de afgelopen dagen op sociale media verspreid. In de video ziet men hoe voorbijgangers toesnellen om het geld op te rapen.

Assabah bericht dat de politie kort na de publicatie van de beelden een onderzoek heeft ingesteld om de twee vrouwen te identificeren.

Beide vrouwen zijn afkomstig uit Ivoorkust. Een doorzoeking van hun huis in de wijk Saada werd door het gerecht bevolen. Daarbij werden 421 valse briefjes van 100 dollar, een computer, een printer en meerdere mobiele telefoons in beslag genomen.

De twee vrouwen van 37 en 41 jaar maakten tientallen slachtoffers in Marokko. Ze verfden de valse bankbriefjes zwart en vertelden dat ze uit een rijke familie kwamen en de bankbriefjes moesten verven om ze in Marokko te kunnen invoeren. Ze overtuigden vervolgens hun slachtoffers om het geld tegen een kleiner bedrag in dirham te wisselen en vertelden dat de briefjes met een speciaal product moesten worden behandeld om de verf weg te halen.

Bladna.nl