Zoeken

Dit is de reden waarvoor Ziyech en Renard ruzie hebben

17 april 2017 - 21:10 - Sport

Tussen Hakim Ziyech en Hervé Renard botert het al lange tijd niet meer. De international wordt al maanden niet meer opgeroepen voor het Marokkaans elftal.

Oud-aanvaller Ali Boussaboun weet waarom. Hij vertelde in het programma Eretribune op Fox Sport dat de twee ruzie hebben omdat Ziyech een tijdje geleden drie dagen wachtte alvorens de bondscoach terug te bellen.

"Ik heb de bondscoach zelf niet meegemaakt, maar links en rechts hoor je veel geruchten over wat er gaande is. In de tijd dat Ziyech geblesseerd was, eisten ze de medische dossiers van Ajax. De bondscoach heeft Ziyech gebeld en hij belde pas drie dagen later terug. Dat heeft hij blijkbaar persoonlijk opgevat. Dat is wat ik heb meegekregen. Of dat waarheid is, laat ik in het midden."

Volgens Boussaboun is Renard op zijn tenen getrapt. “Je hebt trainers die hun eigen ego belangrijker vinden dan de ploeg. Dat zie je vaak in de voetballerij.”

Hakim Ziyech, die daardoor niet aan de Afrika Cup kon meedoen, bevestigde enkele dagen geleden dat het om een persoonlijke kwestie ging. Maar de spelmaker van Ajax maakt zich geen zorgen. Bondscoaches blijven namelijk “nooit lang zitten”.

Reageer op Facebook

Bladna.nl

Bladna.nl - 2017 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team