Zoeken

Politie doet recordvangst cocaïne in Marokko

7 september 2014 - 18:43 - Marokko

©

De Marokkaanse politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag ruim 226 kilo zuivere cocaïne in beslag genomen in een koelvrachtwagen. Een record in Marokko.

De politie had een tip gekregen van de Directie van territoriale veiligheid DGSN over het drugskonvooi. Zes verdachten werden in Marrakech en Rabat gearresteerd.

Uit de voorlopige resultaten van het onderzoek blijkt dat de cocaïne niet voor de Marokkaanse markt bestemd was. De verdachten wilden de cocaïne verborgen in een visvracht naar Europa vervoeren.

Met een kilo zuivere cocaïne wordt volgens experts tussen vier en vijf kilo cocaïne bestemd voor de eindverbruikers gemaakt. De Marokkaanse politie schat de waarde van de in beslag genomen zuivere cocaïne op 1 miljoen dirham de kilo, dus een totale waarde van 226 miljoen dirham.

Cocaïnevangst op luchthaven Casablanca

Ook cocaïnevangst op zaterdag in Marokko

Zaterdag heeft de politie op de Mohammed V luchthaven in Casablanca ook een belangrijke cocaïnevangst gedaan. In de bagage van twee mensen uit Guyana, klein land in het noorden van Zuid-Amerika, werd 6,3 kilogram hoog geconcentreerde cocaïne gevonden.

Persagentschap MAP meldt dat de drugs verborgen was in twee koffers met een dubbele bodem. De drugskoerier zaten op een vlucht uit de Braziliaanse stad Sao Paulo en waren op weg naar Cotonou in Benin. Beiden werden in voorlopige hechtenis genomen en zullen in de komende dagen voor de rechter verschijnen voor bezit en smokkel van harddrugs.

Marokko overspoeld door drugs uit Brazilië

Het aantal mensen dat drugs vanuit Brazilië naar Marokko probeert te smokkelen is in een zorgwekkend stijgende trend. Sinds de start van een vliegroute tussen Casablanca en Sao Paolo werden ruim 80 drugskoeriers gearresteerd en 300 kilogram cocaïne in beslag genomen.

Volgens officiële cijfers hadden de Marokkaanse autoriteiten in 2012 slechts enkele tientallen kilo’s cocaïne in beslag genomen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team