Zoeken

Na cocaïne nu ook crack onderschept op luchthaven Casablanca

18 augustus 2014 - 14:24 - Marokko

©

In Casablanca heeft de luchthavenpolitie eerder deze week tien kilo crack onderschept. De harddrug, een rookbare variant van cocaïne, was verborgen in de drie reiskoffers van een man uit Angola.

De drugskoerier kwam terug van de Braziliaanse stad São Paulo en moest de crack naar drugsdealers in de Congolese hoofdstad Kinshasa brengen. Dat geeft de Marokkaanse politie aan.

Twee mensen uit Guinee werden eveneens op de luchthaven gearresteerd met vijftien bolletjes cocaïne in hun maag. Ze werden onmiddellijk na hun aanhouding naar de medische dienst van de luchthaven gebracht waar ze werden verlost van de ingeslikte drugs.

De verdachten werden in voorlopige hechtenis geplaatst. Zij verschijnen spoedig voor het Gerecht van eerste aanleg in Casablanca. Tijdens hun aanhouding waren Amerikaanse drugsexperts aanwezig.

Yassine Chaoui, hoofd van de politiebrigade voor de bestrijding van internationale drugshandel op de luchthaven, vertelde aan televisiezender 2M dat meer dan 80 drugskoeriers werden gearresteerd in de laatste drie maanden. Dit was volgens hem mede mogelijk door de waakzaamheid van de veiligheidsdiensten en de grote logistieke middelen ingezet door de Nationale Veiligheid. In dezelfde periode werd ruim 280 kilo cocaïne in beslag genomen op het vliegveld zegt Chaoui.

Officiële bronnen vertelden eveneens aan televisiezender Medi1 TV dat Marokko in de eerste zes maanden van het jaar 98 drugsnetwerken heeft opgerold.

Luchthaven van Casablanca

Marokko overspoeld door drugs uit Brazilië

Het aantal mensen dat drugs vanuit Brazilië naar Marokko probeert te smokkelen is in een zorgwekkend stijgende trend.

Begin augustus was een 38-jarige man uit Kaap Verde die terugkeerde vanuit Brazilië, met cocaïne in zijn maag gearresteerd. Medio juli werd in de bagage van een Turks koppel en hun 2-jarige peuter ruim 12 kilo cocaïne gevonden op de luchthaven van Casablanca. Ook het koppel keerde terug van Brazilië.

Enkele dagen daarvoor werd op dezelfde luchthaven een Nigeriaan opgepakt met 3 kilo cocaïne verstopt in een boek. Eind mei was het dan weer een Braziliaanse cabaretier die met 1 kilo cocaïne probeerde te passeren. Dezelfde maand werden een Peruaan met 7 kilo en een Française met 3 kilo cocaïne aangehouden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team