Zoeken

Record voor luchthaven Nador

23 december 2023 - 23:45 - Marokko

©

De internationale luchthaven Nador-El Aroui heeft een belangrijke mijlpaal bereikt door voor het eerst de grens van één miljoen passagiers te overschrijden.

Deze prestatie werd gevierd met een grootse ceremonie georganiseerd door het Nationaal Bureau voor Luchthavens (ONDA). De miljoenste passagier, een Marokkaanse vrouw die vanuit Amsterdam aankwam, werd feestelijk onthaald en ontving geschenken van de ONDA.

Lees ook: Historische passagierstoename: luchthaven Nador-El Aroui breekt records

De groei op de luchthaven van Nador is mede te danken aan de introductie van verschillende nieuwe routes die de luchthaven verbinden met verschillende Europese steden, waaronder nieuwe bestemmingen als Hamburg en Toulouse, en de inzet van chartervluchten tijdens het zomerseizoen naar nieuwe markten zoals Portugal en Tsjechië.

Hicham Rahil, de directeur van de luchthaven Nador-El Aroui, benadrukte de betekenis en symboliek van deze gebeurtenis en vierde de aankomst van de miljoenste passagier. Hij merkte op dat het luchtverkeer van de luchthaven de afgelopen jaren aanzienlijk is gegroeid en dat het ONDA voortdurend inspanningen levert om de passagiers de beste veiligheids-, zekerheids- en servicenormen te bieden.

Volgens een rapport van het ONDA heeft het luchtverkeer op de luchthaven van Nador eind november 2023 een passagierstoename van 34% geregistreerd ten opzichte van dezelfde periode in 2019 en een toename van 23% ten opzichte van 2022, met in totaal 956.790 passagiers.

Lees ook: Marokko verwacht explosieve groei luchthavens tegen 2040

In juli 2021 werd een nieuw terminalgebouw in gebruik genomen met de capaciteit om 2 miljoen passagiers per jaar te ontvangen. Het ontwikkelingsproject omvatte ook de uitbreiding van de vliegtuigparkeerplaats om drie extra vliegtuigen te kunnen ontvangen, de aanleg van een parkeerplaats met een capaciteit van 580 auto’s en de inrichting van externe ruimtes.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team