Zoeken

Reactie van Polisario op toespraak Koning Mohammed VI

24 augustus 2021 - 10:00 - Marokko

©

De "Sahrawi Arabische Democratische Republiek" (SADR), denkt dat Koning Mohammed VI tijdens zijn toespraak ter gelegenheid van de 68e verjaardag van de Revolutie van de Koning en het volk, de Marokkaanse publieke opinie probeerde te misleiden.

In een verklaring zegt de minister van Informatie van de SADR, die ook de officiële woordvoerder is van de regering, dat de toespraak van Koning Mohammed VI "beïnvloed werd door de gevolgen van het cyber-spionageschandaal (Pegasus-affaire, NDLR)", waarin Marokko betrokken zou zijn. Hij benadrukt dat Koning Mohammed VI "in zijn toespraak heeft geprobeerd om de publieke opinie wijs te maken dat dit een groot complot tegen zijn land is, terwijl Marokko zich steeds verder isoleert, vooral sinds de normalisatie van zijn betrekkingen met de zionistische bezetter en het expansionistisch en vijandige beleid, dat ingaat tegen het verlangen van de volkeren van de regio naar veiligheid, stabiliteit en integratie".

Lees ook: Toespraak Koning Mohammed VI van 20 augustus 2021 (video)

"Dat beleid wordt bekritiseerd en veroordeeld door vele landen, politieke figuren en mensenrechtenorganisaties", aldus de woordvoerder van de SADR. Koning Mohammed VI heeft volgens de bewindsman "zijn toespraak gebruikt om de binnenlandse opinie wijs te maken dat het om een groot complot tegen zijn land gaat".

De koninklijke toespraak werd volgens de Sahrawi-minister ook gekenmerkt door nog meer afwijzing, onverzoenlijkheid en geheimzinnigheid. Zo weigerde "Koning Mohammed VI toe te geven aan de internationale legitimiteit en de uitvoering van besluiten betreffende de toekenning van het recht op zelfbeschikking van de Sahrawi". De Marokkaanse Koning zou ook "gebruik gemaakt hebben van een taal vol arrogantie die indruist tegen de besluiten van de Verenigde Naties en de Afrikaanse Unie".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team