Zoeken

Rapper Zakaria kwam op bootje in Spanje aan (video)

5 december 2022 - 22:00 - Cultuur

©

Zakaria emigreerde in 2018 per boot vanuit Agadir in Marokko naar de Canarische Eilanden. De jonge Marokkaan luisterde in zijn thuisland graag naar Franse rap en is nu zelf een bekende rapper in Spanje. Zijn artiestennaam is Zakxo.

Meteen na zijn aankomst in het jongerencentrum begon Zakxo met het schrijven van zijn eerste teksten. "Ik deed het alleen voor mijn vrienden en mezelf. In het begin schaamde ik me om voor een publiek te zingen," vertelt hij aan NIUS. Na zijn overplaatsing naar Córdoba raakte hij bevriend met jongeren die aan rap deden. Iemand moedigde hem aan om zijn liedjes op te nemen. Dus besloot hij op een dag contact op te nemen met een muziekstudio die hij op Instagram had gezien.

Op de dag van de opname was hij "erg nerveus". "Hoe kon ik weten hoe een studio eruit zag? Ik had nog nooit een microfoon gebruikt. Ik durfde nauwelijks te spreken," herinnert Zakxo zich. Hij heeft al verschillende nummers opgenomen onder leiding van het productiebedrijf, waaronder "Clandestino". Hier vertelt hij zijn eigen verhaal. "Ik vertel over mezelf, maar ook over mijn vrienden en familie," legt hij uit.

Naast het rappen studeert Zakxo sociaal werk. De 23-jarige benadrukt dat hij "niet uit is op roem of geld". "Ik wil gewoon plezier hebben," zegt Zakxo. Hij is bekend geworden tot ver buiten de grenzen van Córdoba. Over de hele wereld en in zijn wijk in Agadir worden zijn liedjes beluisterd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team