Zoeken

Rapper Soufiane Eddyani in de cel voor zedendelict

14 februari 2023 - 09:00 - Cultuur

©

De 24-jarige rapper Soufiane Eddyani uit Antwerpen is gearresteerd vanwege zedenfeiten. Hij werd in voorlopige hechtenis genomen. Dat blijkt uit een video die rondgaat op sociale media.

Op videobeelden is te zien hoe Soufiane Eddyani hard aangepakt wordt door andere gedetineerden. Hij wordt uitgescholden en toegeroepen, op de binnenkoer van de gevangenis. "Homo! Pedofiel! Kleine meisjes! 13 jaar! Ik verkoop kachels in het hartje van Antwerpen! Bullshit! Kinderverkrachter! Soufiane! Junkie!", schrijft Het Nieuwsblad. Soufiane Eddyani zou zijn aangehouden in een onderzoek naar zedenfeiten en verschijnt volgende week voor de raadkamer die moet beslissen over de verlenging van zijn voorlopige hechtenis.

Lees ook: België: Marokkaanse rapper Soufiane Eddyani onder vuur

De Antwerpse hiphopper met Marokkaanse roots werd in in 2016 bekend met zijn eerste hit ’God Vergeef Me’ en maakte daarna een snelle opgang met rapnummers als ’Terug in de tijd’ en ’Een dief als broer’. "Ik zing niet over dure auto’s, drank, clubs en drugs. Ik wil een boodschap overbrengen, jongeren wakker schudden en ervoor zorgen dat ze hun leven niet verpesten door op straat rond te hangen", Aldus Eddayni zeven jaar geleden.

"Mijn ouders hebben me altijd goed opgevoed, ze zeiden dat ik niet op straat mocht rondhangen. Maar ik rebelleerde en werd een straatjongen. Ik heb stommiteiten uitgehaald maar ben net op tijd gestopt, ook dankzij de muziek", zei hij toen. Toch kwam hij in 2019 in opspraak door het nummer ’Amigo’, waarin hij het leek op te nemen voor een andere rapper die tot 6 jaar gevangenisstraf was veroordeeld voor tienerpooierschap.

Lees ook: Politie geeft French Montana schuld voor schietpartij

Tijdens de coronapandemie had de rapper het enorm moeilijk en belandde hij zelfs een tijdje in de psychiatrie. Hij koos daarna voor een carrièreswitch en ging sfeerhaarden verkopen, maar dat blijkt nu een tijdelijke bezigheid te zijn geweest. Hij bracht begin januari van dit jaar zijn nieuwste single uit, ’Ik geef geen fuck meer om der’.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team