Zoeken

België: Marokkaanse rapper Soufiane Eddyani onder vuur

8 januari 2019 - 16:00 - Cultuur

©

Het liedje "Amigo" van de Belgisch-Marokkaanse rapper Soufiane Eddyani zorgt sinds enkele dagen voor ophef in België. In het liedje steunt Eddyani namelijk een andere rapper die werd veroordeeld voor het prostitueren van minderjarigen.

In Amigo zegt de rapper dat zijn "vriend" geen andere keuze had. "Hij had geen optie, hij was broke. Op de plank was er geen brood". Hij steunt daarmee Moreno met wie hij "jointjes" rookte.

Soufiane Eddyani reageerde op de controverse door de nadruk te leggen op zijn vriendschap met Moreno en niet diens daden. "Hij was enkele jaren geleden veroordeeld voor criminele feiten waarvan ik niet op de hoogte was. Ik ben geschokt door zijn daden en veroordeel ze. Ik ben er echter van overtuigd dat iedereen recht heeft op een tweede kans en dat is waarom ik Moreno wil steunen bij zijn terugkeer in de samenleving. Het belangrijkste voor mij is onze vriendschap en niet zijn daden.", aldus de rapper.

Na de release van ’Amigo’ dat al ruim 650.000 keer op YouTube werd bekeken heeft de Belgische openbare omroep VRT besloten om het liedje niet meer uit te zenden.

Reageer op Facebook

Bladna.nl

Bladna.nl - 2019 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team