Zoeken

Marokkaanse pelgrims in Mekka slapen op straat

15 juni 2024 - 19:30 - Marokko

©

Honderden Marokkaanse pelgrims die de hadj in Mekka uitvoeren, zijn genoodzaakt om op straat te slapen. Er is te weinig plaats in de tenten in Mina, waardoor de pelgrims gedwongen worden om in de openlucht te slapen bij hoge temperaturen.

Volgens de website Al3omk zijn tientallen Marokkaanse pelgrims in de problemen gekomen in Mekka. Ze hebben nog geen tenten gevonden om in te verblijven in Mina en moeten daarom buiten slapen. De distributie van de tenten verliep niet soepel, waardoor sommige Marokkaanse pelgrims zich moesten haasten om een tent te bemachtigen, wat hen heeft uitgeput. Donderdag klaagden pelgrims al bij de verantwoordelijken van het Marokkaanse ministerie van Habous en Islamitische Zaken over deze problemen.

Lees ook: Vijf Marokkaanse pelgrims omgekomen vóór aanvang Hadj in Mekka

Elk jaar komen miljoenen pelgrims van over de hele wereld naar Mina, een plaats 7 kilometer ten noordoosten van de heilige moskee in Mekka. Er worden tenten opgezet op een oppervlakte van 2,5 miljoen vierkante meter om de pelgrims te huisvesten. De pelgrims kwamen vrijdag in Mina aan voor de dag van Tarwiyah. Zaterdag verzamelen alle pelgrims zich op Arafat voor de wuquf op de berg Arafat. Daarna volgen de steniging van de duivel, het offer, de tawaf rond de Kaaba en de sa’i tussen Safa en Marwa op zondag 16 juni.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team