Zoeken

Ramadan: meer dan 5 miljoen mensen in de Hassan II moskee van Casablanca

31 augustus 2011 - 21:00 - Marokko

©

De Hassan II moskee van Casablanca verwelkomde meer dan vijf miljoen mensen voor de avondgebeden (El aicha) en tarawihs tijdens de maand Ramadan.

Gemiddeld 180.000 tot 200.000 moslims hebben gebeden in de Hassan II moskee achter de beroemde Imam Omar Al Kazabri, tijdens het avondgebed in de maand Ramadan. Bijna 250.000 mensen waren ook aanwezig voor de Heilige Nacht (Laylat-ul Qadr) zaterdag, in een zeer vredige sfeer. De meerderheid van de gelovigen bidden op de esplanade van de moskee.

De Hassan II moskee, deels gebouwd op de zee, kan maximaal 105.000 mensen verwelkomen op haar negen hectare. De moskee, bekroond door een minaret van 200 meter hoog, is de hoogste religieuze gebouw in de wereld.

De moskee bestaat uit een gebedsruimte, een zaal voor de wassing, een Koranschool (madrassa), een bibliotheek en een museum en is de vierde grootste moskee in de wereld, na Masjid al-Haram (de heilige moskee) uit Mekka, Saoedi-Arabië, Masjid al-Nabawi (Saoedi-Arabië) en de Istiqlal moskee in Indonesië.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team