Zoeken

Ramadan: basisschool in Brussel weigert kinderen te helpen die onwel worden

8 mei 2019 - 15:20 - Wereld

©

Een lagere school in het Brusselse Laken heeft de ouders van moslimkinderen die willen vasten gewaarschuwd dat er niet zal worden ingegrepen als hun kinderen onwel worden tijdens de Ramadan.

Volgens Belgische media wijst de Emile Bockstael school alle verantwoordelijkheid af in het geval dat een kind dat vast onwel wordt.

Om problemen te voorkomen heeft de school aan de ouders gevraagd om een toestemmingsformulier in te vullen als ze akkoord gaan met het feit dat hun kinderen tijdens de schooluren vasten. Geven de ouders toestemming dan zal de school niet ingrijpen als de kinderen zich niet goed voelen.

De media houdt vol dat het gebruikelijk is dat jonge kinderen helemaal alleen besluiten om te vasten in het weekend en soms zelfs op school, wat voor enige bezorgdheid zorgt bij het onderwijspersoneel. Het Moslimexecutieve van België had in het verleden al schoolkinderen en studenten vrijgesteld van de Ramadan in examenperiodes.

De stad Brussel heeft het besluit van de school veroordeeld. Ook de directeur van de dienst voor openbaar onderwijs vindt het besluit onaanvaardbaar en noemt het een "uniek geval". Gesprekken zullen worden aangegaan met de schooldirectie.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team