Zoeken

Moslimexecutieve België rechtvaardigt komst Marokkaanse imams

10 mei 2019 - 18:20 - Wereld

©

Marokko heeft zoals elk jaar voor de Ramadan honderden imams en morchidates de wereld in om de moslims te begeleiden tijdens de Ramadan. In België was daar enige kritiek op.

Het Executief van de Moslims van België (EMB) rechtvaardigt de komst van de imams in een verklaring.Volgens de organisatie zijn er onvoldoende imams in België "om tijdens deze spirituele maand te voldoen aan de verwachtingen van de moslimgemeenschap".

Marokko stuurde dit jaar "42 koranrecitators en 7 liturgische begeleiders (waaronder drie vrouwen)". Volgens de EMB moet zij een "spirituele en liturgische ondersteuning bieden aan de gelovigen tijdens de gebeden en nachtwaken gedurende de maand Ramadan".

De mensen die door het Marokkaanse ministerie van Islamitische zaken worden gestuurd hebben zijn "personen, voornamelijk van universitair niveau, die opgeleid en bereid zijn om zich te uiten in een Europese context. De inhoud van hun interventies, die gebaseerd zijn op gemeenschappelijke waarden en het vreedzaam samenleven, worden voorafgaand geverifieerd door de Bijeenkomst van Moslims van België (BMB)."

In België hebben moslims "de spirituele steun van deze imams altijd toegejuicht", aldus het Moslimexecutieve van België.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team