Zoeken

Ramadan begint in Nederland en België de 1ste augustus 2011

27 mei 2011 - 17:36 - Marokko

©

Ramadan komt eraan. Het islamitische vastenperiode zou in België en Nederland de 1ste augustus 2011 moeten beginnen en de 30ste of 31ste augustus eindigen. Ramadan, één van de vijf zuilen van de Islam vermeld door de Quran, is een feestperiode voor de Moslims.

De vastenmaand houdt zich jaarlijks in de negende maand van de Islamitische kalender en wordt gevolgd door 1,6 miljard mensen in de wereld. Tijdens het vasten mogen de Moslims niet eten tussen de Fajr vóór zonsopgang, en de Maghrib bij zonsondergang. De etenstijden van de Ramadan kan je terugvinden op de islamitische kalender daar deze overeenkomen met de gebedstijden.

Het vasten is er volgens de Islam om de Moslims te leren zichzelf te bedwingen voor hun begeerten en lusten. Tijdens het vasten mag men niet alleen niet eten, maar ook niet roken, liegen, kwaadspreken of seksuele relaties hebben.

Aan het einde van de Ramadan 2011, en net zoals alle jaren, vieren de Moslims het suikerfeest die het einde van het vasten markeert. Op die dag komen familie’s samen om samen van heerlijk ramadan gerechten te genieten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team