Zoeken

Radouane (15) riskeert leven om man uit rivier te redden in Spanje

8 juli 2021 - 12:40 - Wereld

©

De gemeenteraad van Tudela in Spanje heeft een certificaat van erkenning uitgereikt aan Radouane Hamdai, een 15-jarige Maghrebijnse jongen die op 23 juni het leven redde van een dronken man die in de rivier de Ebro was gevallen.

De burgemeester van Tudela, Alejandro Toquero, heeft een receptie georganiseerd ter ere van de tiener die met zijn gezin in Ablitas woont. Hij kreeg bij die gelegenheid een certificaat van erkenning voor zijn dappere daad. "Eén moment is genoeg om een heldendaad te verrichten en een heel leven om een goed mens te worden. Jij Radouane, hebt dit moment al beleefd. En ik ben er zeker van dat we een toekomstige grote man voor ons hebben staan".

Lees ook: Marokkaan redt man van verstikkingsdood in Spanje

Volgens getuigen van de reddingsactie sprong de minderjarige jongen in de Ebro om een dronken man te redden. De man was in de rivier gevallen en door de stroming naar beneden gesleurd, nadat hij zijn evenwicht had verloren op de trappen van de gemeentelijke pier.

Toen de lokale politie aankwam, was de jonge Radouane er al in geslaagd om de dronken man uit het water te halen. De man had verwondingen aan zijn gezicht en werd per ambulance naar het Reina Sofía-ziekenhuis in Tudela gebracht voor verzorging. Radouane Hamdai bleef ongedeerd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team